Yoga Stijlen

Restorative Yoga
Deze yogastijl is vooral gericht op het genezen en herstellen van zowel geest als lichaam door eenvoudige yogahoudingen die vaak vijf tot tien minuten lang worden aangehouden. Er worden hierbij veel yoga-props gebruikt zoals kussens, bolsters en riemen. Qua beweeglijkheid is het vergelijkbaar met Yin Yoga, maar in deze ligt minder nadruk op flexibiliteit en meer op diepe ontspanning en herstel.

Yin yoga
Een relatief nieuwe yogastijl in het aanbod bij yogascholen is Yin Yoga. Yin Yoga is ontwikkeld als tegenhanger voor de actieve ‘yang’ yogavormen zoals Ashtanga, Vinyasa en Power Yoga. Houdingen worden lange tijd aangehouden (drie tot vijf minuten) in een zo volledig mogelijke ontspanning. Hierdoor werken ze niet in op je spieren maar juist op je gewrichten en het bindweefsel. De stijl is deels gebaseerd op het traditionele Chinese meridianen-systeem dat ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Het doel is de energiebanen in deze weefsels te stimuleren, de bloedstroom te bevorderen en meer flexibiliteit te creëren. Yin Yoga is erg rustig en meditatief. Omdat de houdingen zo lang worden aangehouden is er veel tijd en ruimte om waar te nemen wat er in je lijf gebeurt en hierin een soort comfort te vinden door steeds weer een diepere laag los te laten, zowel lichamelijk als geestelijk. Deze yogastijl is toegankelijk voor iedereen.

Yin/Yang Yoga
Tijdens de yin/yang yoga lessen wordt yin yoga gecombineerd met elementen uit yang yoga stijlen zoals de Vinyasa yoga. Yang yoga houdingen zijn beweeglijke en soms krachtige houdingen waardoor warmte ontwikkeld wordt. Yin yoga houdingen zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden doorgaans lang aangehouden.

Vinyasa yoga
Vinyasa Yoga is een flow yogastijl die is geïnspireerd door Ashtanga Yoga en Power Yoga. Bij Vinyasa yoga ga je van yogapose naar yogapose, waarbij je ademhaling een belangrijke rol speelt. Het verschil met Ashtanga yoga is dat er bij Vinyasa yoga geen vaste serie of volgorde van de yogahoudingen is.

Gentle flow yoga
Een zachte, vloeiende, licht dynamische yogales gebaseerd op de Vinyasa Yoga. In deze les streven we naar ontspanning, het laten stromen van energie en het herstel van het lichaam. Beweging en ademhaling lopen synchroon. Door middel van de adem worden de poses met elkaar verbonden in een doorgaande vloeiende beweging. We creëren een langzame Flow, een meditatie in beweging. Zo komt de adem diep in je cellen en weefsels terecht. Adem gecombineerd met beweging en het activeren van je Core leidt tot een diepe ontgifting van je lichaam en geest! We blijven in een rustige en langzame flow, maar je kunt soms wat zweten in deze les.

Karma yoga
Eén keer per maand is er een yoga les voor mensen die het financieel wat minder hebben in het leven en geld de reden zou zijn om geen yoga te doen. Deze gratis les heeft elke maand een ander thema.

Yoga by Elske

Na jarenlang op verschillende plekken haar lessen te hebben gegeven, concentreert Elske haar energie nu vanuit haar eigen locatie in het centrum van Hoorn.

Naast yoga is zij ook gespecialiseerd in diverse massage technieken.

Wilt u meer weten over yoga en de yoga lessen die geboden worden?

Openingstijden Massage

Maandag
8:00 am – 9:00 pm
Dinsdag
8:00 am – 9:00 pm
Woensdag
8:00 am – 9:00 pm
Donderdag
8:00 am – 9:00 pm
Vrijdag
8:00 am – 9:00 pm
Zaterdag
8:00 am – 9:00 pm
Zondag
8:00 am – 9:00 pm

Check Lesrooster voor exacte tijden van de yoga lessen.

%d bloggers liken dit: